BALANS portret 1 Marielle van Alphen Habraken verkleindMijn missie

Vanuit mijn achtergrond ben ik betrokken bij de ontwikkeling van mijn eigen leefomgeving en van de Boxtelse gemeenschap. Ik wil graag actief deelnemen aan de samenleving en zelf investeren in de toekomst van een nóg beter Boxtel, waarbij mijn speciale aandacht uitgaat naar ruimtelijke ontwikkeling. Een voorname rol speelt daarbij dat er meer evenwicht moet komen tussen sociale, economische en ecologische belangen. De belangrijkste ervaring die ik in de afgelopen raadsperiode (2010-2014) heb opgedaan is dat je als raadslid wel degelijk een duidelijke en belangrijke stem hebt. Of het nu gaat om individuele hulp bij kleinere problemen of het concreet maken van een groot project zoals het Tracé A2 Ladonk-Kapelweg (de zogenaamde TALK-weg). Het doet ertoe. Bovendien geven de uiteenlopende onderwerpen mij een persoonlijke drive die de lokale politiek meer dan de moeite waard maken.

Net als in de vorige raadsperiode zet ik me in om inhoudelijke discussies te voeren op basis van argumenten, waarbij er altijd gezocht wordt naar een evenwicht tussen verstand en gevoel. Die uitdaging gaat samen met kritisch zijn en verantwoordelijkheid durven nemen. Het vertrouwen in het openbaar bestuur is daarbij erg belangrijk. Daarom is het van belang dat er naar onze burgers geluisterd wordt en dat die mening meegenomen wordt bij besluitvorming. Daarnaast hoop ik dat alle politieke
partijen zich inzetten voor het gezamenlijke belang van Boxtel in plaats van alleen hun eigen verkiezingsprogramma. Partijen zullen de handen ineen moeten slaan als het gaat om o.a. de intergemeentelijke samenwerking en de decentralisaties die op ons afkomen. We leven samen en zullen dus voor elkaar moeten zorgen.

Als je wilt dat er iets verandert, moet je het heft in eigen handen nemen. Ik ben geen afwachtend persoon, maar ga zelf aan de slag. En daar wil ik mijn politieke invloed graag voor inzetten. BALANS is een actieve partij die denkt in oplossingen en kansen. Dat spreekt me naast de idealen van de partij enorm aan en daarom voel ik me thuis bij BALANS.

Onze concrete speerpunten en overige informatie vindt u terug op onze website. Indien gewenst, neem dan vooral contact met ons op, want wij blijven graag met u als inwoner van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel in gesprek.

Mijn achtergrond

Geboren in Boxtel (1974) en op jonge leeftijd verhuisd naar Liempde waar ik ben opgegroeid. Na de basisschool heb ik het atheneum gevolgd op het Jacob-Roelandslyceum. Aansluitend de opleiding Directie- en Juridisch Secretaresse afgerond, waarna ik met veel plezier geruime tijd werkzaam ben geweest als juridisch secretaresse. Ondertussen woon ik alweer 16 jaar in Boxtel. Ik ben getrouwd met Frans en moeder van twee jongens en een meisje. Samen runnen wij een melkveebedrijf in het buitengebied van Boxtel, op Luissel. Vanuit het ondernemerschap en mijn interesse in ruimtelijke ontwikkeling ben ik lid geworden van BALANS en actief in de Boxtelse politiek.

Nevenfuncties

Voorzitter Werkgeverscommissie Griffie

Lid Ouderraad Jacob-Roelandslyceum